Elaboración

A transparencia e a autenticidade na comercialización do produto son valores importantes. Os clientes deben estar seguros de que están a mercar aceite de oliva virxe auténtico e de alta calidade, avalado por información precisa sobre a súa orixe e proceso de produción.

Como o facemos

Colleita

A primeira fase do proceso de produción de aceite en Galicia ten varios requisitos importantes para a calidade final do aceite.

Transporte e Selección

Tanto a recollida como o transporte deben realizarse co máximo coidado, para que as olivas non sufran danos, golpes ou trituración.

Lavado e Pesado

Cando as olivas chegan ao muíño, sepáranse as follas e as ramas. Despois desta primeira limpeza, a oliva lávase brevemente antes de pesala.

Moenda

A moenda é o proceso automatizado polo cal se tritura a oliva, obtendo unha pasta para extraer posteriormente o aceite.

Mestura y Centrifugar

Batemos a pasta resultante da moenda, recollendo o maior número de pingas de aceite dispersas na masa e pasando unha película sobrenadante.

Centrifugación de pasta

O aceite sepárase da oliva polo efecto da forza centrífuga, que aumenta as diferenzas entre as densidades específicas do aceite.

Decantación e Filtrado

A decantación é un proceso físico que separa o aceite da auga e as impurezas que non foron separadas nos procesos de centrifugación.

Almacenamento

Despois desta última fase, o aceite pasa ás adegas formadas por depósitos de aceiro inoxidable ata que se embotella a temperatura constante.

Ir o contido